Pitanja i odgovori

Za sva pitanja možete nam se obratiti na mail: diakonia.vrelo.zdravlja@zg.t-com.hr ili kontakt formom.

Trudnice ne smiju piti Uvin čaj, ali ukoliko imate problema sa mokraćnim kanalima u trudnoći, postoji cijeli niz ljekovitih biljaka koje vam mogu pomoći. Obratite se u našim ljekarnama za savjet, jer je nužno vidjeti kakve imate simptome i onda ćemo vam predložiti terapiju.

Srdačan pozdrav i svako dobro,
Ines Buhač mag.pharm

Kad je razlog problema sa stolicom zaigranost najkorisnija je LAKTULOZA(PORTALAK) koji možete kupiti u ljekarni bez recepta. uzima se ovisno o težini djeteta i djelovanje mu je takvo da ne može odgoditi pražnjenje.
Srdačan pozdrav i svako dobro,

Ines Buhač mag.pharm

Od ljekovitih biljaka za uklanjanje mučnine u trudnoći najviše se koriste Đumbir i kod nas matičnjak. Obje biljke nemaju dokazanu djelotvornost, pa se njihova primjena temelji na pozitivnom iskustvu.Čaj od đumbira je najbolje pripremati uvijek svjež i od svježeg korijena. Korijen se nariba u toplu vodu, ostavi stajati par minuta i ta tekućina se pije. (nemojte pretjerivati u kolićini đumbira, jer možete dobiti grčeve). Čaj od matičnjaka se priprema kao infuz. Prelije se 1 čajna žlica sušene biljke sa 2,5 dcl. Vrele vode i ostavi poklopljeno desetak minuta, procijedi se i pije više puta dnevno.

Srdačan pozdrav i svako dobro,
Ines Buhač mag.pharm

Prehlade su virusne infekcije, koje značajno oslabe organizam. Najbrže ćete se oporaviti pomoću matične mljeći. Na našem tržištu ima više oblika, najkoncentriraniji je u ampulicama. Pije se jednom dnevno, ujutro prije jela, kroz 10 ili 12 dana(ovisi o pakiranju). Ukoliko ponovo dobijete prehladu, oslabio vam je imunitet i u tom slučaju je korisno primjeniti neki imunomodulator, koji će ojačati obrambene snage organizma.

Srdačan pozdrav i svako dobro,
Ines Buhač mag.pharm

Vi ste u perimenopauzi, jer još imate menstruaciju. Sojini izoflavoni su primarno indicirani za postmenopauzu ( 3 godine nakon potpunog prestanka ciklusa). Preporučila bih vam pripravke sa crvenom djetelinom i to u dnevnoj dozi od 100 mg (imate kod nas proizvod FEMINAL).Uz to je korisno uzimati vitamin C, bar 1 gr dnevno.

Srdačan pozdrav i svako dobro,
Ines Buhač mag.pharm